Openingstijden

De Oranjezaal is te bezichtigen op:
maandagmiddag 13.00-17.30.
dinsdag t/m zondag 9.00-17.30
De andere vertrekken van het paleis zijn voor publiek niet toegankelijk.

De tickets zijn persoonsgebonden en geldig voor één bezichtiging van de Oranjezaal op de vermelde datum en tijd. Naast een ticket is ook een geldig legitimatiebewijs vereist (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Alleen met een geldig ticket en legitimatiebewijs krijgt u toegang.

De zaal is uitsluitend onder begeleiding van de gids te bezoeken. U wordt tijdens uw reservering ingedeeld in een groep (20 personen) met een bijbehorend tijdstip. Het is niet mogelijk om buiten deze tijd de Oranjezaal te bezoeken. Omdat de Oranjezaal kwetsbaar is en de openstelling tijdelijk, zullen wij waarschijnlijk niet aan alle belangstellenden toegang kunnen verlenen. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Wij vragen u om minimaal 10 minuten voor aanvang van de rondleiding aanwezig te zijn in de ontvangstruimte. Houd er rekening mee dat dit op ca. 10 minuten loopafstand is van het toegangshek van het paleis. Vanaf het parkeerterrein is het ca. 25 minuten lopen naar de ontvangstruimte. De rondleiding in de Oranjezaal duurt ca. 20 minuten en uw totale bezoek duurt maximaal 1,5 uur.

Waar u rekening mee moet houden

De Oranjezaal in Paleis Huis ten Bosch is een bijzonder en kwetsbaar onderdeel van ons cultureel erfgoed. Daarom vragen wij u de volgende regels in acht te nemen:

 • Alleen met een geldig ticket en geldig legitimatiebewijs krijgt u toegang. De naam op het ticket dient overeen te komen met de naam op het legitimatiebewijs. Het ruilen, wijzigen of annuleren van tickets is niet mogelijk.
 • U kunt de zaal uitsluitend onder begeleiding van de gids bezoeken op het voor u gereserveerde tijdstip. Dit tijdstip staat op uw ticket vermeld.
 • Het is nergens toegestaan te fotograferen en te filmen.
 • Er is geen horecavoorziening op het terrein aanwezig. Wel kunt u een flesje water in de winkel kopen
 • Jassen en tassen mogen niet mee het paleis in. U kunt deze in de kluisjes in de ontvangstruimte opbergen.
 • Het paleis is niet toegankelijk voor scootmobielen en rollators.
 • Mindervaliden kunnen gebruikmaken van een rolstoel en gaan met hun begeleider, vergezeld door een gastheer, via een aparte ingang naar binnen/buiten. Wij vragen u dit aan te geven bij uw reservering. U dient een eigen begeleider mee te nemen die zelf ook in bezit is van een geldig ticket en legitimatiebewijs.
  NB U bereikt de Oranjezaal via ca. 20 treden.
 • Na legitimatie en eerste ticketcontrole bij het hek loopt u via een pad naar de ontvangstruimte, net buiten het paleis.
 • Het meenemen van huisdieren is niet toegestaan. Hulphonden zijn wel welkom.
 • De Oranjezaal is niet toegankelijk voor kinderwagens en buggy’s.
 • Consumpties zijn niet toegestaan in het paleis.
 • Indien u gebruik maakt van de parkeergelegenheid, houd dan rekening met de maximale parkeertijd. Deze is gekoppeld aan uw rondleiding.
 • Er is cameratoezicht aanwezig: buiten en in de Oranjezaal.
 • Roken is nergens toegestaan.

Adres

Paleis Huis ten Bosch
‘s Gravenhaagse Bos 10
2594 BD Den Haag
De toegang bevindt zich aan de Leidsestraatweg.
Adresinvoer voor uw navigatiesysteem: Leidsestraatweg 15

Openbaar vervoer

Vanaf station Den Haag Centraal kunt u streekbus 90 (richting Lisse), Qliner 385 (richting Noordwijk ZH) of Qliner 386 (richting Oegstgeest) nemen naar halte Waalsdorperlaan (rijtijd 8 min).
Vanaf deze bushalte is het 10 à 15 minuten lopen langs de Leidsestraatweg naar het toegangshek van het paleis.
Vanaf station Den Haag Centraal kunt u ook stadsbus 18 nemen naar (eind)halte Laan van Clingendael (rijtijd 10 min). Vanaf deze bushalte loopt u naar de Benoordenhoutseweg, steekt u bij de stoplichten over en loopt u via het Haagse Bos en de Leidsestraatweg naar het toegangshek van het paleis. Deze wandeling duurt 10 à 15 minuten.

Parkeren

U kunt gratis gebruik maken van het tijdelijke parkeerterrein aan de oostkant van Résidence Château Bleu aan de Leidsestraatweg 15. Dit is op 10 à 15 minuten loopafstand van het toegangshek van het paleis aan de Leidsestraatweg.
Bij uw entreeticket ontvangt u ook een parkeerticket met een parkeertijd. Het is mogelijk om uw auto te parkeren vanaf 45 minuten voor aanvang van de bezichtiging tot 45 minuten na terugkomst in de ontvangstruimte. Het parkeerticket met tijdzone dient u onder het raam van de auto te leggen.
Mindervaliden kunnen nabij het toegangshek van het paleis worden afgezet. Omdat dit deel van de Leidsestraatweg verboden is voor auto’s moet bij het parkeerterrein eerst een ontheffingskaart worden gehaald. Na het afzetten kan de auto op het parkeerterrein worden geparkeerd.

Route naar het parkeerterrein

Als u vanaf de A12 Den Haag binnenrijdt, slaat u aan het einde van de A12 rechtsaf naar de Benoordenhoutseweg / N44. U verlaat de N44 ter hoogte van de Waalsdorperlaan. Hier slaat u rechtsaf (afslag Louwman Museum) en volgt u de borden naar het parkeerterrein aan de Leidsestraatweg.
Als u vanaf de A4 komt, rijdt u via de A44 richting Leiden-West / Den Haag centrum. De A44 gaat over in de N44. U volgt deze weg tot u de N14 onderdoor gaat. U slaat vervolgens bij de eerste verkeerslichten linksaf (afslag Louwman Museum). U volgt de borden naar het parkeerterrein aan de Leidsestraatweg.
NB Het is niet mogelijk om de Leidsestraatweg in te rijden vanaf Laan van Nieuw Oost-Indië.
Adresinvoer voor uw navigatiesysteem: Leidsestraatweg 15

Fiets

U kunt uw fiets parkeren achter het toegangshek van het paleis aan de Leidsestraatweg. U kunt uw fiets meenemen langs de eerste kaartcontrole, waarna u de borden volgt naar de fietsenstalling.

Kiosk

In de ontvangstruimte is een kleine kiosk waar u enkele producten zoals boeken en postkaarten kunt kopen.

Den Haag

Lees hier verder voor meer tips, bezienswaardigheden en informatie over Den Haag